<

Zwart – Global Switch Amsterdam

 

Opdrachtgever : Zwart Techniek BV

Onderwerp          : plaatsen 2 stuks nieuwe NSA installaties

 

Zwart Techniek BV te IJmuiden heeft de opdracht ontvangen van Global Swich voor de levering van 2 stuks NSA installaties ten behoeve van de uitbreiding huidig datacenter te Amsterdam.

 

Gezien de benodigde capaciteit zijn hiervoor 2 stuks Wartsila bestaande scheepsmotoren aangepast hiervoor welke in Zwolle zijn geladen, gewicht per stuk 64 ton, transporthoogte 4.00 mtr en middels de benodigde verguninngen over de weg naar de locatie in Amsterdam getransporteerd waarbij door ons een tijdelijke bordes constructie is opgebouw gezien het feit dat de vloer van de technische ruimte 1.50 mtr boven maaiveld ligt.

 

De uitdaging bestond mede uit het feit dat de installaties welke middels de inzet van een  hydraulische slede systeem eenmaal in de technische ruimte 70 graden moeten worden gedraaid om deze op de opstelpositie te plaatsen.

 

Hiervoor is in samenwerking met Leo van Oostrum een draaiplateau ontwikkeld welke het mogelijk maakt om in de technische ruimte de installatie traploos en hydraulisch te verdraaien.

De werkzaamheden zijn in 4 werkdagen uitgevoerd.

 

 

 

Zwart Datacenter Global Switch 3.jpg Zwart Datacenter Global Switch.jpg Zwart Datacenter Global Switch 2.jpg Zwart Datacenter Telecity 1.jpg

<< Terug naar overzicht